Kun je fruit zoals bananen en appels het beste in de koelkast bewaren of op de fruitschaal? En hoelang blijft het ongeveer goed? We leggen het je uit in dit artikel.
Meeste fruit in de koelkast bewaren
Het meeste fruit blijft het langst goed in de koelkast: zoals appels en peren (2-4 weken), perziken en nectarines (3-7 dagen), kiwi (1-3 weken), druiven (7 dagen) en aardbeien, aalbessen, bramen, bosbessen, cranberries, frambozen, kersen en kruisbessen (1-3 dagen). Je kunt het ook op de fruitschaal bewaren maar dan is het minder lang houdbaar.
Exotisch fruit op de fruitschaal
Het meeste exotische fruit kan niet goed tegen kou en kun je het beste op de fruitschaal bewaren: zoals banaan (1 week), ananas (3-7 dagen), mango (8 dagen) en meloen (1-7 dagen).
Citrusfruit en kiwi’s
Ook citrusfruit kun je het beste op de fruitschaal bewaren: zoals sinaasappel, mandarijn, grapefruit, citroen en limoen
(1-2 weken). Bij warm weer kun je het eventueel in de koelkast bewaren.
Bewaar onrijpe kiwi’s op de fruitschaal zodat ze kunnen narijpen. Rijpe kiwi’s zijn enkele dagen houdbaar in de koelkast. Onrijpe kiwi’s kun je in de koelkast wel 1-3 weken bewaren.
Sneller rijp door ethyleen
Bananen, appels, peren en perziken verspreiden een gas (ethyleen) als ze rijpen. En dat versnelt ook de rijping van ander fruit. Wil je dit voorkomen, bewaar ze dan apart.
(bron:voedingscentrum.nl)